Web Analytics Made Easy - Statcounter

در چنین روزی، رضاخان وزیر جنگ علیه میرزا کوچک و خطاب به مردم گیلان اعلامیه ای در روزنامه های کثیرالانتشار کشور منتشر کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از ۸دی، سوم آبان ماه ۱۳۰۰ شمسی، رضاخان خطاب به اهالی گیلان اعلامیه‌ای صادر کرد. رضاخان وزیر جنگ خطاب به اهالی گیلان اعلامیه ای صادر صادر کرد که بخشی از متن این اعلامیه به این شرح است: «عموم اهالی گیلان باید بدانند که صدمات وارده بر آنها دیر زمانی است که توجه دولت را به طرف آنها معطوف داشته است … هموطنان من چند سال است که من تأثرات خود را نسبت به شما از دست نداده ام، اما در مقابل این منظره‌های دلخراش، یگانه خاطر من این است که، یک روزی شما و خاندان شما را از چنگال غارتگران رهائی بخشم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خداوند قهار و وجدان خود را گواه می‌گیرم که در مقابل بدبختی‌های شما سکوت و اغماض را پیشه خود قرار نداده و قدمی برنداشته ام مگر آن که، بیچارگی تمام شماها در نظرم مجسم و منقوش بوده است … اصغای همین ناله ها و استغاثه هاست که صمیمانه مرا به جانب شما شتاب داده و اکنون به شما بشارت می دهم که بعد از این، موانع شما مرتفع و توجهات دولت آسایش شما را در پرتو شمشیر من مقرر فرموده است. من یک نفر سربازی هستم که اساس زندگی خود را بر پایه خدمتگزاری وطن مستحکم داشته و استقلال ملک و حفظ این آب وخاک را از روی معنویت مرام خود قرار داده ام. به جز لوای شیر و خورشید، قائد و راهنمایی برای خود قائل نیستم و به مظفریت خود در تمام موارد اطمینان دارم، زیرا وظیفه ای را که انجام می دهم وظیفه بس مقدسی است. من هرگز نفع شخصی را بر منفعت عموم ترجیح نداده و هیچ وقت آسودگی عامه را فدای نظریات شخصی خود ننموده ام و به همین جهت به پیشرفت عملیات خود اعتماد کامل دارم؛ زیرا روح انسانیت پشتیبان من و حقیقت وطن راهنمای من است … در خاتمه باز خودداری از آن ندارم که با مراجعه به صدمات وارده بر شما و تأثیرات چند ساله خود به درگاه خداوندی تقدیم تشکر نمایم که ورود مرا وسیله نجات جان و مال و ناموس شما قرار داد و از صمیم قلب مسألت می‌نمایم که همیشه مرا به خدمتگزاری وطن و حفظ آسایش هموطنان عزیز خود در هرنقطه و ایالتی هستند موفق داشته و آرزوهای قلبی مرا در انجام این مسئولیت اجابت فرماید.»(۱)

سوم آبان ماه ۱۳۰۲ شمسی، یک ایرانی در مرز آستارا توسط روس‌ها کشته شد. یک ایرانی که برای پس گرفتن گاو دزدیده شده خود در مرز آستارا به خاک روسیه رفته بود، امروز «مقابل پست بهارستان ایران به ضرب گلوله مقتول و دست راستش را قطع مینمایند.» وی که چهار روز پیش توسط روسها دستگیر شده بود، امروز به دست آنها کشته شد. امیرلشکر شمال غرب این خبر را به تهران فرستاد.(۲)

سوم آبان ماه ۱۳۰۲ شمسی، کشتی تبلیغاتی روسیه در انزلی پهلو گرفت. امروز کشتی کوکوم با حجم زیادی از نشریات تبلیغاتی به زبانهای فارسی، عربی و هندی در بندر انزلی پهلو گرفت. این کشتی حامل سیزده تبعه روس است که برای شرکت فیلمسازی فتوکینو کار میکنند. از این میان متروفنوف در انزلی، موسی بیکاف و سلیم در کرمانشاه و بقیه در تهران مشغول فعالیتهای تبلیغی خواهند بود.(۳)

سوم آبان ماه ۱۳۰۳ شمسی، روسها برای تصرف ساختمان قفقاز مرکوری رشت اقدام کردند. محمدحسین آیرم، رئیس تیپ مستقل شمال، در نامهای محرمانه به وزارت جنگ نوشت که ساخت سربازخانه جدید تیپ شمال در رشت، روسها را به اقدامات جدید واداشته و کنسولگری شوروی میخواهد زمین و ساختمان متعلق به شرکت قفقاز مرکوری را بخرد. این جا قبلاً انبار تجهیزات روسها بود که با گلوله توپ منفجر شده بود. این عمارت فعلاً در اختیار نماینده سابق قفقاز مرکوری است و روسها به او فشار میآورند که آن را تحویل کنسولگری شوروی بدهد. وی افزود که ساختمانهای متعلق به قفقاز مرکوری در رشت و انزلی یا متعلق به دولت روسیه تزاری بود که طبق معاهده باید تحویل دولت ایران شود و یا این که متعلق به تجارتخانه قفقاز مرکوری یا اهالی است که در هر دو صورت به دولت شوروی تعلق نمیگیرد. محمدحسین آیرم خواستار پیگیری این قضیه شد(۴).

سوم آبان ماه ۱۳۲۳ شمسی، آیت الله کاشانی در زندان روسها در رشت که بازداشت شده بود به زندان روس ها در رشت انتقال داده شدآیت الله کاشانی مدتی بود که در زندان انگلیسیها در اراک به سر می برد. اما طی درخواست روسها از انگلیسی ها برای بازجویی از آیت الله کاشانی، ایشان در این روز توسط هواپیما به زندان روسها در رشت منتقل می شود. بنابر اسناد این سفر اجباری، اولین سفر آیت الله کاشانی به گیلان بوده است. روس ها بعد از چند روز بازجویی ایشان را در روز ۶ آبان به اراک بازگرداندند(۵).

سوم آبان ماه ۱۳۵۸ شمسی، دکتر حکیم زاده پدر آسایشگاه های ایران درگذشت. دکتر محمدرضا حکیم زاده در سال ۱۲۹۳ در لاهیجان متولد شد. او پزشکی نیکوکار بود که در لاهیجان فعالیت های خیرخواهانه بسیاری کرد. زمانی به رشت آمد و با حمایت آیت الله ضیابری و با همکاری آرسن میناسیان اولین آسایشگاه سالمندان ایران را در رشت تأسیس کرد به همین خاطر وی را پدر آسایشگاه‌های معلولان و سالمندان ایران می دانند. سپس به تهران رفت و آسایشگاه معلولین و سالمندان کهریزک را بنیان نهاد. بعد از فوتش نیز در همانجا مدفون شد. در سال ۱۳۸۷ مراسم بزرگداشتی برایش در رشت برگزار شد.

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی؛ اولین شهید سیاهکل تقدیم انقلاب شد. شهید «جمشید قصبه ای» اولین شهید سیاهکل بود که در جنگ تحمیلی به شهادت رسید (۶)

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی، شهید کیکاوس لطیفی اهل رودبار به شهادت رسید.

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی، شهید فیروز کوچکی نژاد ارم ساداتی در محور آبان – ماهشهر به شهدت رسید. وی متول دوم اردیبهشت ماه ۱۳۳۹ بود و پیکر مطهرش در گلزار شهید ضیابر صومعه سرا تدفین شد.

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی، شهید ولی محمدی صیقلان از رزمندگان شهرستان صومعه سرا در آبان به شهادت رسید. وی متولد ۱۳ بهمن ماه ۱۳۳۸ در روستای گوراب بود و پیکر مطهرش در گلزار شهید بقعه آقاسیدپیران گوراب صومعه سرا تدفین شد.

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی، شهید فتح الله توانا از رزمندگان شهرستان رودسر در ماهشهر به شهادت رسید. وی متولد ۱۱ مرداد ماه ۱۳۳۵ بود و پیکر مطهرش در رمستان رودسر تدفین شد.

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی، شهید عیسی دادرس از اهالی شهرستان صومعه سرا در بوشهر به شهادت رسید. وی متولد ۴ شهریور ماه ۱۳۳۸ در روستای ماتک بود و پیکر مطهرش در همین روستا تدفین شد.

سوم آبان ماه ۱۳۵۹ شمسی، شهید غلامرضا زارع کامل از رزمندگان شهرستان انزلی در خرمشهر به شهادت رسید. وی متولد یکم فروردین ماه ۱۳۳۸ بود.

سوم آبان ماه ۱۳۶۱ شمسی؛ ارسلان آقایی پور در مسجد صاحب الزمان (عج) لنگرود توسط عناصر تروریستی سازمان مجاهدین خلق مورد سوء قصد قرار گرفت و به شهادت رسید(۷).

سوم آبان ماه ۱۳۶۲ شمسی، شهید دانش مرادی از رزمندگان اهل روستای هرزویل رودبار به شهادت رسید.

سوم آبان ماه ۱۳۶۳ شمسی، شهید کامران پورضرب از رزمندگان شهرستان آستارا در منطقه جفیر به شهادت رسید. وی متولد دوم خرداد ماه ۱۳۳۹ در لوندویل آستارا بود و پیکر مظهر در گلزار شهید امام زاده قاسم استارا(لوندویل) تدفین شد.

سوم آبان ماه ۱۳۶۵ شمسی، شهید حجت حیدرزاده تنبلی از رزمندگان بخش خمام رشت به شهادت رسید. وی متولد یکم شهریور ماه ۱۳۴۵ بود.

سوم آبان ماه ۱۳۶۹ شمسی، شهید اسماعیل کیانی اهل رودبار به شهادت رسید.

سوم آبان ماه ۱۳۷۳ شمسی، شهید سیامک مجلسی از نیروهای سپاه قدس گیلان در جاده بوکان به میاندوآب به شهادت رسید. وی متولد  ۱۴ فروردین ۱۳۵۳ در تهران بود و پیکر مطهرش در گلزار شهید آستارا تدفین شد.

سوم آبان ماه ۱۳۹۴ شمسی؛ سجاد طاهرنیا از رزمندگان مدافع حرم  رشت در سوریه به شهادت رسید. شهید طاهرنیا متولد رشت بود و از پاسداران گیلانی در حین عملیات مستشاری برای دفاع از حرم اهل بیت (ع) در سوریه در مقابل تکفیری ها و تروریست های داعش در روز ۳ آبان ۱۳۹۴ به شهادت رسیده است. شهادتش یک روز پس از عاشورای حسینی واقع شد و پیکرش در روز ۷ آبان ۱۳۹۴ با حضور گسترده مردم رشت تشییع و در گلزار شهدای تازه آباد این شهر به خاک سپرده شد. این شهید بزرگوار در زمان شهادتش، یک دختر یک ساله و یک پسر بیست روزه داشت که هرگز موفق به دیدار پسرش نشد.

پی نوشت:

۱- فراهانی، حسن؛ روز شمار تاریخ معاصر ایران، جلد یک؛ ص ۳۸۷؛ روزنامه اتحاد، ۳/ ۸/ ۱۳۰۰، ص ۲.

۲- فراهانی، حسن؛ روز شمار تاریخ معاصر ایران، جلد دو؛ ص ۳۹۸؛ اسناد مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، س ١٣٠٢، پ ۵۴، ص ١٧. موضوع به وزارت امور خارجه منعکس و آن وزارتخانه طی یادداشتی به سفارت روسیه خواستار تنبیه مرتکبین، استرضاء خاطر اولیاء دم و بازپس دادن گاو به سرقت رفته شد. (همان، پ ۵۴، صص ١۵ و ١۶).

۳- فراهانی، حسن؛ روز شمار تاریخ معاصر ایران، جلد دو؛ ص ۳۹۸؛  FO E 256/255/34

۴- فراهانی، حسن؛ روز شمار تاریخ معاصر ایران، جلد ۴؛ ص ۳۷۸؛ اسناد مؤسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی، س ١٣٠٣، پ ٢٢، ص ٩۵. این نامه به وزارت امور خارجه داده شد تا اگر اقدامی دارد انجام دهد. (همان، پ ٢٢، ص ٩۴).

۵- رنگ ایمان؛ آیت الله کاشانی به روایت اسناد و خاطرات، سیدمحمود کاشانی، ج۲، ص۱۷۵ و ۲۵۶٫

۶- رنگ ایمان؛ مجله روایت هشتم، شمـ ۱۴، ص ۴۱

۷- سایت هابیلیان، شهدای ترور

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۲۴۶۷۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق (ع) در حرم شاهچراغ

امیرعباس حقیقی‌نیک مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) گفت: به مناسبت سالروز شهادت امام صادق (ع) روز‌های پنج‌شنبه و جمعه، ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت‌ماه، بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء، حجت الاسلام والمسلمین سیدحسین آقامیری پیرامون فضائل و مناقب این امام همام به ایراد سخن خواهد پرداخت و مهدی سروری، ضمن قرائت دعای کمیل، مرثیه‌سرایی می‌کند.

او افزود: شنبه ۱۵ اردیبهشت‌ماه نیز، همزمان با سالروز شهادت شیخ الائمه، امام جعفر صادق (ع)، ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت ساعت ۹ صبح، در قالب دسته‌جات عزاداری به سمت این بارگاه منور، حرکت و در ساعت ۱۱ در شبستان امام خمینی (ره) به سوگواری می‌پردازند.

حقیقی‌نیک گفت: سخنران و مداح این مراسم حجت‌الاسلام محمدحسین حدائق و سیدحسین فتح اللهی هستند.

مدیر روابط عمومی و امور بین‌الملل آستان مقدس حضرت شاهچراغ (ع) گفت: در ظهر شهادت، بعد از اقامه نماز ظهر و عصر، اکبر افخمی و در شام شهادت بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء، سیدمحسن رسولی، مرثیه‌سرایی خواهند کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • فیلم | ورود پیکر مطهر دو شهید گمنام به کرمان
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع)
  • اعلام ویژه برنامه‌های حرم مطهر رضوی به مناسبت شهادت امام صادق(ع)
  • یادی ازشهدای مسجد جعفری شهرستان صومعه سرا
  • اعلام ویژه برنامه‌های شهادت امام صادق (ع) در حرم مطهر شاهچراغ
  • اعلام ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق(ع )در حرم مطهرحضرت شاهچراغ(ع)
  • ویژه‌ برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق (ع) در شاهچراغ اعلام شد
  • ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق (ع) در حرم شاهچراغ
  • ویژه‌برنامه‌های سالروز شهادت امام صادق(ع) در حرم شاهچراغ
  • شهید مطهری الگویی ارزشمندی برای دانشجویان است