Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آنا»
2024-05-03@14:44:22 GMT

پیشنهاد رشوه ۴۰ هزار پوندی انگلیس به یک ایرانی

تاریخ انتشار: ۱۲ شهریور ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۱۵۸۱۳۵

پیشنهاد رشوه ۴۰ هزار پوندی انگلیس به یک ایرانی

انگلیسی‌ها می‌گفتند دشمنِ قسم‌خورده ماست. راست هم می‌گفتند؛ به قرآن کریم قسم خورده بود که تا آخرین قطره خون با انگلیسی‌های متجاوز بجنگد. آخرسر وقتی شهید شد اهالی تنگستان یک سال و دلواری‌ها چند سال سیاه‌پوش قهرمانشان بودند.

به گزارش گروه رسانه‌های دیگر خبرگزاری آنا، انگلیسی‌ها می‌خواستند به رئیسعلی رشوه بدهند؛ ۴۰ هزار پوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آن موقع پوند، پول باارزش‌تری بود و بیش از حالا قیمت داشت. انگلیس هم امپراتوری بود و بیش از حالا قدرت داشت. به کسی هم پیشنهاد رشوه نمی‌داد؛ برای پول و ثروت لشکرکشی می‌کرد و آدم می‌کشت و بالطبع پولی به کسی نمی‌داد.

به‌جایش هرکسی مزاحمتی برایش داشت، او را از میان برمی‌داشت. اما ۷ سال بود که از رئیسعلی زخم می‌خورد و زورش نمی‌رسید به این تنگستانیِ لاغرِ مصممِ مَرد.

تکلیف رشوه پیشنهادی هم که روشن است. به‌جایش گشتند و یک نفر از افراد محلی را یافتند که حاضر شود رئیسعلی را با گلوله بزند.

قهرمان تنگستانی‌ها خودش رفت و یادش ماند و نام بلندش که سال‌ها با دست ‌خالی جلوی ارتش مجهز بزرگ‌ترین امپراتوری جهان ایستاد.

تصویری منتسب به رئیسعلی دلواری ـ عکس‌های زیادی از وی باقی‌نمانده، اما در یک قرن اخیر فیلم‌ها و سریال‌ها و نمایش‌های بسیاری درباره زندگی‌اش ساخته شده است

شبیخون به ارتش امپراتوری!

رئیسعلی پسر کدخدا بود و خودش هم کدخدای روستای قدیمی دلوار که حالا شهری بندری است در شهرستان تنگستان استان بوشهر. رئیسعلی از قبل جنگ جهانی نیز با انگلیسی‌ها درافتاده بود. در سال ۱۲۸۷ شمسی به درخواست علما و مراجع تنگستان علیه استبداد محمدعلی شاه قاجار قیام کرد و حساب کار دست حکومت آمد.

از همان موقع درگیری‌اش با انگلیسی‌ها هم که مخالف مشروطه و طرفدار ضعف شاهان قاجار بودند، شروع شد. چند سال بعد در جنگ جهانی اول که انگلیسی‌ها برای اشغال بوشهر آمدند، درگیری با تنگستانی‌ها بالا گرفت و چند باری که رئیسعلی به لشکر امپراتوری بریتانیا شبیخون زد، تعدادی افسر و ژنرال و سرباز انگلیسی و سرباز هندی مُردند.

ماجرا از آنجا شروع شد که تعدادی از بوشهری‌ها فقط با زبان خالی به اشغال شهرشان اعتراض کردند. نتیجه چه شد؟ دستگیر و به هندوستان تبعید شدند! رئیسعلی هم رفت از مراجع، حکم جهاد با اجنبی گرفت و افتاد به جان انگلیسی‌ها.

یارانی هم داشت از تنگستان و دشتستان و بوشهر و نواحی اطراف. مردم این ناحیه از زمان حکومت زندیه در تاریخ ایران به دلیری و غیرتمندی مشهورند و زور ارتش بریتانیا هم به دلاوری تنها چند صد نفرشان نرسید. آخرسر یک نفر از همراهان رئیسعلی را برای کشتن جنگجوی دلاور تنگستان تحریک کردند و تمام.

پدرش پیکر فرزند ۳۳ ساله‌اش را برد و در آرامستان «وادی‌السلام نجف» به شاه مردان سپرد و شهرهای جنوب ایران سیاه‌پوش شد.

۱۲ شهریور ۱۲۹۴​ شمسی قهرمان تنگستانی‌ها اسطوره ایرانی‌ها شد. روز شهادتش در تقویم ایران «روز مبارزه با استعمار انگلیس» است.

اسنادی که فاش شد

پس از واقعه شهادت رئیسعلی، انگلیسی‌ها این‌طور تبلیغ کردند که دلیل کشته‌شدن وی، خصومت شخصی یا قومی بوده و انگلیس در آن نقشی نداشته است؛ تاریخ هم چنین ثبت کرده بود یا دست‌کم با ابهام سخن می‌گفت. تا اینکه اسناد وزارت خارجه بریتانیا پس از حدود یک قرن از حالت محرمانه خارج شد و انتشار یافت.

در این میان گزارش‌های روزانه «هربرت چیک» کنسول بریتانیا در بوشهر خواندنی است: «رئیسعلی شخصیت شگفت‌انگیزی است. می‌گویند دشمن قسم‌خورده ماست.

برخی هم او را آدم آرامی می‌دانند که کم‌تر از کوره در می‌رود، ولی می‌گویند اگر خشمگین شود، قدرت کنترل خود را ندارد... قبلاً فکر می‌کردم به دنبال نان و نوایی است و برای خموش ‌ساختن او در این زمینه، کارهایی کردم و پیغام‌هایی دادم، ولی گویا کارساز نبوده و او روز به روز بر تندروی خود می‌افزاید.

دو سه نفری را در اطرافش برای کنترلش کاشته‌ام، ولی آن‌ها جرأت زیادی برای برخورد جدی با او ندارند... به گمانم راه را یافتم... صحبت‌ها انجام شد... در سیلاب دگرگونی‌ها حادثه‌ای روی داد. تمام شد. یکی رفت. رئیسعلی کشته شد.»

امروز در تاریخ مناسبت‌های دیگری هم هست

امروز ۱۲ شهریور مصادف با ۲ سپتامبر میلادی و ۱۳ محرم هجری قمری در تقویم تاریخ، مناسبت‌های دیگری هم دارد.

ـ رحلت «عمر صوفی رازی» منجم و ریاضی‌دان برجسته در سال ۳۷۶ قمری
ـ درگذشت «ملا عبدالله شوشتری» عالم و فقیه مشهور در سال ۱۰۲۱ قمری
ـ وفات محقق مشهور «شیخ محمد صالح مازندرانی» در سال ۱۰۸۰ قمری
ـ روز ملی و استقلال «جمهوری ویتنام» از استعمار فرانسه در سال ۱۹۴۵ میلادی
ـ تسلیم نهایی ژاپن در برابر متفقین و پایان جنگ جهانی دوم در سال ۱۹۴۵ میلادی
ـ امضای «معاهده پاریس» و جدایی افغانستان از ایران توسط انگلستان در سال ۱۲۳۶ شمسی
ـ زادروز «ناصرخسرو» حکیم، فیلسوف و شاعر ایرانی در سال ۳۸۳ شمسی
ـ درگذشت دکتر «محمود حسابی» فیزیکدان مشهور ایرانی در سال ۱۳۷۱ شمسی

منبع: فارس

انتهای پیام/

منبع: آنا

کلیدواژه: ایران انگلیس بریتانیا رشوه انگلیسی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۵۸۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی

در چارچوب اجرای قانون «مقابله با اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی علیه صلح و امنیت» مصوب مورخ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، طبق مصوبات مراجع ذیربط، در چارچوب قواعد حقوقی مرتبط و سازوکار‌های تحریمی مربوطه و به عنوان عمل متقابل، تعدادی از نهاد‌ها و اشخاص بریتانیایی را به دلیل اقدامات عامدانه آنان در حمایت و تسهیل اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله در ارتکاب اعمال تروریستی علیه صلح و امنیت منطقه‌ای و بین‌المللی، نقض سازمان یافته (سیستماتیک) حقوق بشر، جنگ افروزی، استفاده از تسلیحات سنگین و سلاح‌های ممنوعه علیه غیر نظامیان، محاصره انسانی، آواره کردن مردم فلسطین، شهرک سازی غیرقانونی و ادامه اشغال سرزمین فلسطین، تحریم می‌کند:

نهادها:

• پایگاه هوایی آکروتیری پادشاهی بریتانیا در قبرس

• ناو دیاموند نیروی دریایی انگلیس در دریای سرخ

• شرکت البیت سیستم بریتانیا

• شرکت مگیت پارکر بریتانیا

• شرکت رافائل بریتانیا

اشخاص:

• گرنت شاپس، وزیر دفاع انگلیس

• جیمز هاکنهال، فرمانده فرماندهی استراتژیک ارتش بریتانیا

• شارون نسمیت، معاون ستاد کل نیرو‌های مسلح

• پائول رایموند گریفیتس، دستیار ستاد کل نیرو‌های مسلح

• آدریان برد، مدیر اطلاعات دفاعی وزارت دفاع بریتانیا

• ریچارد کمپ، فرمانده ناو ریچموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

• سیمون کلاک، فرمانده پایگاه هوایی آکروتیری بریتانیا در قبرس

• پیتر ایوانس، فرمانده ناو دیاموند نیروی دریایی بریتانیا در دریای سرخ

جمهوری اسلامی ایران ضمن محکوم نمودن اقدام رژیم انگلیس در حمایت و تسهیل اقدامات مخرب اشخاص و نهاد‌های مذکور شامل حمایت و تسهیل ارتکاب اعمال تروریستیِ رژیم صهیونیستی که نقض تعهدات بین المللی رژیم انگلیس در مقابله با تروریسم به شمار می‌رود، اعلام می‌نماید که اقدام رژیم انگلیس، نقض آشکار اصول اساسی حقوق بین الملل مندرج در منشور ملل متحد می‌باشد.

تمامی نهاد‌های جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را که شامل ممنوعیت صدور روادید و عدم امکان ورود به قلمرو جمهوری اسلامی ایران، مسدود شدن حساب‌های بانکی در نظام مالی و بانکی و توقیف اموال و دارایی در قلمرو تحت صلاحیت جمهوری اسلامی ایران خواهند بود، جهت اجرای این تحریم‌ها معمول خواهند داشت.

بدیهی است این اقدام تحریمی، نافی پیگیری کیفری افراد به سبب دست داشتن در اقدامات مجرمانه در محاکم قانونی دارای صلاحیت نخواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران ضمن اعمال این تحریم ها، رژیم انگلیس را در قبال حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر، مسئول و پاسخگو می‌داند.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • تعویق بررسی جنایات جنگی انگلیس در افغانستان برای یک سال دیگر
  • درخواست کلوپ: به داد فوتبال انگلیس برسید!
  • لندن: اوکراین می‌تواند از سلاح‌های انگلیسی برای حمله در داخل روسیه استفاده کند
  • پیشنهاد‌هایی از انگلیس، اسپانیا و ایتالیا برای سردار آزمون
  • تحریم ۸ شخص و ۵ نهاد انگلیسی حامی رژیم صهیونیستی
  • ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی از سوی ایران تحریم شدند
  • ایران ۱۳ فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
  • ائتلاف متجاوز آمریکا و انگلیس شمال یمن را بمباران کرد
  • یک پلیس انگلیسی به خاطر حمایت از حماس دادگاهی می‌شود
  • هشدار ستاره انگلیسی: حرف از خداحافظی نزنید