Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز، جمعه نوزدهم شهریور سال ۱۴۰۰ هجری شمسی، برابر با سوم صفر سال ۱۴۴۳ هجری قمری و مطابق با دهم سپتامبر سال ۲۰۲۱ میلادی است.

خبرگزاری میزان _ خبرگزاری صدا و سیما نوشت: مهم‌ترین رویداد‌های تاریخی جهان در چنین روزی (نوزدهم شهریور) به شرح زیر است:

درگذشت آیت الله طالقانی، مفسر بزرگ قرآن کریم

۴۲ سال پیش در چنین روزی، نوزدهم شهریور سال ۱۳۵۸ هجری شمسی آیت ا.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. «سید محمود طالقانی»، روحانی مبارز و مفسر قرآن کریم بر اثر سکته قلبی درگذشت. وی در سال ۱۲۸۴ هجری شمسی در یکی از روستا‌های طالقان متولد شد. آیت ا... طالقانی از جوانی با اوضاع و حوادث سیاسی ایران و جهان آشنا بود. وی در جریان قیام خونین پانزدهم خرداد سال ۱۳۴۲ هجری شمسی به جرم شرکت در این قیام، به دو سال زندان محکوم شد. آیت ا... طالقانی از آن زمان به بعد نیز بار‌ها زندانی و تبعید شد تا اینکه سرانجام در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ هجری شمسی از زندان آزاد شد و مورد استقبال مردم مبارز و مسلمان ایران قرار گرفت.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی آیت ا... طالقانی به فرمان امام خمینی (ره) - رهبر فقید انقلاب اسلامی - ریاست شورای انقلاب و امامت جمعه تهران را بر عهده گرفت. او در نخستین انتخابات مجلس خبرگان، به عنوان نماینده مردم تهران به این مجلس راه یافت. این مبارز خستگی ناپذیر و خداجوی، در دوران اسارتش در زندان‌های شاه، سوره‌هایی از قرآن مجید را تفسیر کرد که با عنوان «پرتوی از قرآن» منتشر شده است. کتاب «نظام مالکیت در اسلام» اثر دیگر آیت ا... طالقانی است.

تولد امام محمد باقر (ع)

۱۳۸۶ سال پیش درچنین روزی، سوم صفر سال ۵۷ هجری قمری بنا به روایتی، امام «محمد باقر» (ع) نوه گرامی پیامبر اسلام و پیشوای پنجم شیعیان، در مدینه به دنیا آمد. کمالات معنوی و علمی که موهبتی الهی در اهل بیت رسول گرامی اسلام است، در امام محمد باقر نیز به وضوح متجلی بود. در دوران امامت نوزده ساله آن حضرت که مقارن با آخرین سال‌های حکومت خاندان بنی امیه بود، زمینه‌ای در جامعه فراهم شد تا ایشان به تقویت بنیان‌های فکری و فرهنگی مسلمین بپردازد. در مکتب آن حضرت و فرزندش امام صادق (ع) بسیاری از علوم گسترش یافت و حتی شاگردان آن بزرگوار، علوم جدیدی را ابداع کردند. درعین حال، امام باقر از مبارزه با ظلم و ستم حکومت جابر اموی نیز غافل نبود و به همین دلیل در سال ۱۱۴ هجری قمری به شهادت رسید.

آن حضرت فرموده است: «هرکسی که دارای اخلاق نیکو و صفت رفق و مدارا باشد، همه خیر و نیکی به او داده شده است و در دنیا و آخرت از آسایش برخوردار خواهد بود و آن کس که از اخلاق بی بهره باشد، راهش به سوی بدی‌ها خواهد بود.»

جنگ مازوری میان ارتش آلمان و فرانسه

۱۰۷ سال پیش، در روز دهم سپتامبر سال ۱۹۱۴ میلادی؛ جنگ میان ارتش‌های آلمان و روسیه در اطراف دریاچه‌ای به نام مازوری درگرفت. این نبرد به دنبال شروع جنگ جهانی اول و پیوستن روسیه به جبهه متفقین آغاز شد. در جنگ مازوری، آلمان‌ها به فرماندهی هیندنبورگ، رئیس ستاد مشترک ارتش خود، با استفاده از تاکتیک‌های جدید رزمی و سلاح‌های جدید، پیروز و حدود ۲۰ هزار سرباز روسی کشته و ۴۵ هزار نفر اسیر شدند. سرانجام درپی انقلاب اکتبر سال ۱۹۱۷ در روسیه، این کشور از جنگ جهانی اول کنار رفت.

انعقاد قرارداد سن ژرمن

۱۰۲ سال پیش، در روز دهم سپتامبر سال ۱۹۱۹ میلادی؛ قرارداد سن ژرمن میان فاتحین جنگ جهانی اول با امپراتوری اتریش - هنگری امضا شد. براساس این قرارداد، امپراتوری اتریش به سه کشور اتریش، مجارستان و چکسلواکی تجزیه شد و همچنین قسمت‌هایی از آن به ایتالیا، یوگسلاوی، شوروی، لهستان و رومانی ضمیمه شد. ازطرف دیگر، براساس پیمان سن ژرمن، اتحاد اتریش با آلمان که در آغاز جنگ جهانی اول توسط مجلس مؤسسان اتریش تصویب شده بود، لغو شد و این دو کشور از هرگونه اتحاد سیاسی و نظامی در آینده نیز منع شدند. این اقدام فاتحین جنگ جهانی اول، به منظور جلوگیری از قدرت گرفتن مجدد آلمان و اتریش انجام شد.

ترور رئیس جمهور لیبریا

۳۱ سال پیش، در روز دهم سپتامبر سال ۱۹۹۰ میلادی؛ «ساموئل کانیون دوئه» (Samuel Kanyon Doe) رئیس جمهور لیبریا به دست نیرو‌های شورشی ترور شد. وی در سال ۱۹۸۰ در حالی که یک گروهبان ۲۹ ساله بود، با استفاده از فقر و نارضایتی مردم از افزایش قیمتها، با کودتایی خونین، قدرت را در دست گرفت. اما حکومت استبدادی دوئه نیز از رنج و فقر مردم نکاست و به عکس، با دامن زدن به اختلافات قبیله ای، بر مشکلات اقتصادی و اجتماعی لیبریا افزود.

همچنین وی با گسترش روابط با آمریکا و رژیم صهیونیستی، باعث وابستگی و چپاول هرچه بیشتر معادن الماس غنی این کشور شد. اما مرگ ساموئل دوئه، آغاز جنگ داخلی در لیبریا را درپی داشت که وی زمینه آن را مهیا کرده بود و حدود ۱۵ سال به طول انجامید. در این جنگ‌ها حدود ۲۵۰ هزار نفر کشته شدند.

وقوع بزرگترین زمین لرزه قرن بیستم

۶۷ سال پیش، در روز دهم سپتامبر سال ۱۹۵۴ میلادی؛ زلزله شدیدی اورلئان ویل - در جنوب غربی الجزایر - را به شدت تکان داد. در این زمین لرزه ویرانگر، یک شهر ۳۰ هزار نفری بطور کامل زیر و رو شد و ۱۰ هزار تن جان خود را از دست دادند. علاوه بر این، ده‌ها هزار تن از مردم جنوب غربی الجزایر بی خانمان شدند و لطمات زیادی نیز به اقتصاد این کشور وارد شد.

بیشتر بخوانید: نخستین پمپ بنزین ایران کجا بود؟

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: تقویم تاریخ تقویم رسمی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: تقویم تاریخ تقویم رسمی جنگ جهانی اول هجری شمسی سال پیش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۰۶۵۱۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد

مدیر حوزه‌های علمیه کشور، گفت: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم،آیت‌الله علیرضا اعرافی در مراسم اختتامیه دهمین جشنواره علامه حلی(ع) در سالن همایش‌های مدرسه علمیه معصومیه قم با گرامیداشت روز معلم و یاد و خاطره استاد شهید آیت‌الله مطهری، اساتید را پایه رشد علمی و توسعه و پیشرفت خواند.

وی با تقدیر از عملیات وعده صادق و تسلیت سالروز شهادت امام صادق(ع) افزود: امام صادق(ع) یک نقطه عطف و تحول بزرگ علمی و فرهنگی و سیاسی در جهان بودند و جایگاه آن حضرت کاملا ممتاز و ویژه است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور به کتاب 22 جلدی مسند الامام الصادق(ع) اثر مرحوم آیت الله حاج شیخ عزیزالله عطارودی(ره) اشاره کرد و گفت: مرحوم عطارودی احادیث موجود و باقی مانده از تراث امام صادق(ع) را جمع آوری کرده که به حدود 40 هزار متن حدیثی و روایی از حضرت می رسد.

به گفته اعرافی ثبت و ضبط 21 هزار و 44 راوی و شاگرد امام صادق(ع) نشان می‌دهد که عدد 4 هزار شاگرد عدد بی‌ربطی نیست. همچنین حدود 40 هزار حدیث و بیش از 22 هزار راوی در مقیاس آن زمان فوق العاده بزرگ است و نشان می دهد که امام صادق(ع) چه جایگاه و تاثیرگذاری عظیمی داشته اند.

عضو مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: اگر حدود 20 هزار حدیث امام باقر(ع) را به حدود 40 هزار حدیث امام صادق(ع) اضافه کنید قریب 60 هزار روایت و حدیث از صادقین(ع) در دست ماست و تقریباً نیمی از تراث حدیثی شیعه است و این دو امام بزرگوار بیش از نیمی از تراث روایی و حدیثی ما را افاضه فرموده اند.

به گفته وی معارف صادقین(ع) و به ویژه امام صادق(ع) از لحاظ شمول و استیعاب یعنی نسبت به تمام شاکله اندیشه دینی در رتبه اول است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور افزود: امامین صادقین(ع) به ویژه امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی با قرائت خاندان پیامبر(ص) را ارائه کردند. البته ما همه ائمه اطهار(ع) را نور واحد می دانیم و اگر تفاضلی هم بیان می شود آسیبی به آن نور واحد نمی زند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه اظهار داشت: امام صادق(ع) هم در میدان مواجهه با الحاد و اندیشه‌ها و فرق انحرافی بودند و هم در برابر کانون‌های سیاسی منحرف ایستادند و یک ساماندهی فرا زمانی را انجام دادند.

 اعرافی گفت: همه مدیون تراث عظیم امام صادق(ع) هستند و حوزه‌های علمیه باید به طور ویژه از این منظومه صیانت کنند و بازسازی متناسب با هر عصر و زمان را انجام دهند.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با تاکید بر این که حوزه علمیه قم در 100 سال اخیر و به ویژه بعد از نهضت و انقلاب امام(ره) پرچمداری جامعی از مکتب امام صادق(ع) انجام داده است، تصریح کرد: امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جنبش‌های سده‌های دوم و سوم هجری بیش‌تر تقابل ایرانی – ایرانی بود نه ایرانی - عربی
  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم و اوقات شرعی جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم
  • امام خمینی(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه قم رقم زد
  • امام(ره) فصل جدیدی در تاریخ را از فیضیه رقم زدند / امام صادق(ع) منظومه جامع فکر تمدنی اسلامی را ارائه کردند
  • دین سینما به امام صادق‌(ع) چه زمانی ادا می‌شود؟
  • تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ به افق قم
  • تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ به افق قم
  • تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳